19 Aralık 2010 Pazar

NASILSIN?

NASILSIN?
Cevabını beklemeden sorduğumuz sorular vardır hayatta. Nasılsın? deriz karşılaşınca ama cevabını beklemeyiz.
Klişedir, alışkanlıkla sorulur. Karşıdaki de bunu bildiğinden iki eli kanda olsa; “İyiyim” der.

Eğer anlatmaya çekiniyor ama yine de “İyiyim” diyemeyecek kadar kötüyse; “İyi diyelim, iyi olalım” der bir gülümsemeyle.
“İyi diyelim” aslında “iyi değilim” demektir.

Gözlerine bakarsanız hüznü görürsünüz. Ama aceleniz vardır. Gözlerine bakmayı es geçersiniz bilerek, ne de olsa aslında siz de iyi değilsinizdir o kadar. Öyle ki bir ah çekseniz karşıki dağlar yıkılacaktır. “Allah iyilik versin” der, geçersiniz.

Kimi insanlar da vardır, gelir size derdini anlatır, tüm yükünü boşaltır sizin omuzlarınıza, rahatlar ve gider. Size “Nasılsın?” demeden.
Çünkü bilir ki kimse dertsiz değildir şu dünyada. Hazır yükünü boşlatmışken, yenisini neden alsın omzuna? Hem de başkasının yüküyken sözkonusu olan. Adaam sen de!

Kimisi ise zalimdir. Sizin iyi olmanızı istemez. Siz anlatmak istemeseniz de deşer de deşer. Kendisi iyi olmadığı için, kimse iyi olmasın ister. Kendinden daha kötü hisseden birini bulunca sevinir içten içe.

Kimisi ise gözlerinize bakar, hüznü görür siz daha söylemeden, sisi dağıtmak için uğraşır. Bir yerlerden bulur buluşturur, gökkuşağını getirir. Gökyüzünü boyar maviye.

Peki, siz bugün nasılsınız?

6 yorum:

  1. Yazmış olduğunuz bu konuyu okumaya ihtiyacım vardı sanırım bugün tam denk geldi ! Zira hep ben dert dinlerim ağzımdan A çıksa B sini dinlemeyen insanlarla dolu etrafım .Doğru bir tespit.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. NE KADAR GÜZEL ANLATMIŞSIN MERVEM ELLERİNE SAĞLIK...
    BU ARADA "NASILSIN?"

    YanıtlaSil
  3. :)
    teşekkür ederim.
    İyiyim.
    Sizleri sormalı
    :))

    YanıtlaSil
  4. gülümsemen her yere bulaşıyor..:) daha iyiyim..gerçekten..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir yazı
    senin gibi pozitif insanlardan
    zaten böyle güzel yazılar çıkar
    kendine iyi bak
    arif vural

    YanıtlaSil
  6. İyi diyelim iyi olalım :/

    YanıtlaSil