8 Şubat 2012 Çarşamba

14 ŞUBAT

Şimdiye kadar hiçbir 14 Şubat’ta yanımda bir sevgilim olmadı. Artık nasıl bir lanetse bu, o döneme denk gelen bir ilişki yaşamadım hiç.
Bir seferinde ayrılmış olduğum sevgilimin eve gönderdiği sarı bir gül dışında bu tarihte çiçekçilerin zengin olmalarına da vesile olamadım, üzgünüm. Neyse geri kalan 364 günde kazandıklarına saysınlar artık onlar da.

Hukuk fakültesindeyken istisnasız her yıl bizleri düşünüp vizelerimizi 14 Şubat’a denk getiren sevgili hocalarımız sayesinde ders kitaplarımızla çok romantik saatler geçirirdik. Hiç unutmam bir sene okulun yanındaki fotokopici bile vize çıkışı halimizi görüp bizimle dalga geçmişti.

Bir sene 6 yalnız arkadaş “14 Şubat’ta evde kös kös oturmayalım” deyip sokağa çıktık, çıkmaz olaydık; her yerde kalpli, balonlu süsler, aşk temalı fiks menüler derken kendimizi rezervasyonsuz ve sevgilisiz olarak girebildiğimiz tek yer olan bir rock barda bulduk.
İş çıkışı takım elbiselerle gittiğimiz barda rockçıların “uzaylılar mı istila etti, ne oluyoruz?” bakışları arasında kravatlarını başlarına bağlayan arkadaşlarımızla epey eğlenmiştik.

Ama sanırım en eğlenceli 14 Şubat kutlamasını Secret Party İstanbul ile yaptığımız partide geçirdik.
Partiye sadece sevgilisi olmayanlar geldi. Kapıda girerken erkeklere birer cıvata, kadınlara ise birer somun dağıttık. Farklı ölçülerdeki irili ufaklı somun ve cıvataların eşini arayanlar epey eğlendiler.
Eşini bulan çiftleri plastik kelepçelerle yarımşar saat birbirlerine kelepçeleyip dans ederken birbirilerini tanımalarını istedik. Finalde de çiftlere dans ettiği kişinin burcu, mesleği ve sair sorular sorarak birbirini en iyi tanıyan çifte yemek hediye ettik.
İşin en güzel tarafı da o partide tanışan bir çiftin 1 yıla kalmadan birbirleriyle evlenmeleri oldu.

Diyeceğim o ki 14 Şubat’ı yalnız geçirmek dünyanın sonu değil. O tarihte sevgilinizin olması da 40 gün 40 gece kutlayıp, milletin gözüne sokacağınız bir olay değil. Olan var olmayan var di mi, siz siz olun sevgilim var diye görgüsüzlük yapmayın.

Şaka şaka; isteyen “bim bam bom, çatlasın dostlar” şarkısını da söyler, sevgilisinin yoluna güller de döker, kime ne.

Çiçek, çikolata ve hediye göndermek isteyenler için gündüz ofiste, gece de evde olacağım. 14 Şubat’ta hepinize sevgiler, sevgililer dilerim.

4 yorum:

  1. berbat ama komik bir 14 şubat anım var: 4lü grup olarak çıktık, o zamanki erkek arkadaşımın en yakın arkadaşı da benim en yakın arkadaşım ile beraber ve 4lü 1 kutlama yapalım dedik. bu arada bizim de ilk sevgililer günümüz, ocak ayında başlamış ilişkimiz. şarapevine gittik taksimde, bizim çocuklar o gece sağlam 1 kavgaya tutuştu kıskançlıktan!!!! üniversite yıllarında saçma sapan 1 yüzük takma olayı vardı hatırlar mısın bilmem, gümüş alyans. neyse kavga büyüdü, çiftin erkek tarafı attı yüzüğü masaya, kız kalktı gitti erkek de onun peşinden :)))) biz kaldık mı masada şok halinde!!! yüzük de elimizde :)))) o kadar absürttü ki!! neyse o çiftin ikisi de çok yakın arkadaşım hala :)))

    YanıtlaSil
  2. bayıldım!!!secret party de de yaratıcıcılık konuşturmuşsun.. tebrikler.. sevgililer günü daha çok yalnızların yalnızlıkların farkedildiği gün olarak ortaya çıkıyor bence de.. ve bu kadar çok yalnız varken.. neden hala yalnızız sorusu geliyor akla.. siz party de 2 yalnızdan 1 mutlu çizft yaratmışsınız.. ne mutlu.. yuva yapanın yuvası olur derker.. tez zamanda bol çiçekli çikolatalı.. en kocaman çok taşlı sevgililer günü geçiresin insallah güzel kalpli Mervecim

    YanıtlaSil
  3. Adımın Ozan olduğunu düşünüyüorum14 Şubat 2012 15:39

    mükemmel ötesi bir bakış açısı tabi yorumun da cabası! Hiç bir zaman 14 şubatta bir ilişkiyi yakalayamasam da bundan hiç üzüntü duymadım. Bir keresinde sahilde Eminönünden almış olduğum toplu 80 adet gülü Büyükçekmece sahilinde küçük bir oyunla dağıtmak istemiştim. Sahilde dolaşan çiftlere denizde 4 kere taş sektirmelerini ve bu sayede bir gül hak kazanacaklarını söylemiştim. Beklemediğim şekilde çok iyi ilgi duydu ve bundan mutluluk duymuştum. Başkasının sevdiği için uğraşta bulunduğu küçük bir emek bile bu hayatta yanlızca kendimiz için değil, çevremizdekiler adına yaşadığımızı bir kere daha göstermiş oldu bana.. Eğer mutlu edicek birini ararsan sadece dışarı çıkıp tanımadığınız birine merhaba nasılsınız ? demeniz bile oldukça etkili bir yöntem. Bazı şeyleri değerli kılan sizin ne amaçla yaptığınızdır... Yazdığınız yazı için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. sevgilin olmaması sevilmediğin anlamına gelmez..
    ve bu yıl çiçek almışsındır bu yazın üzerine :)

    YanıtlaSil