30 Aralık 2011 Cuma

MUTLU YILLAR

MUTLU YILLAR

20 gün içinde 2 cenaze kaldırdıktan sonra zaten oldukça stresli geçen 2011’in ne kadar kötü geçtiğini, bir an önce bitmesi gerektiğini düşünmeye başlamıştım.
Öyle ya cumartesi kırmızı elbiselerimizi (hatta kırmızı donlarımızı) giyip kaynanadillerini üfleyerek ve muhtemelen hatırı sayılır oranda içip güzelleşerek gireceğimiz yeni yıl tüm dertlerimizi alıp götürecek sanki. Takvimin son yaprağını da koparırken tüm dertlerimizi de birlikte atacağız çöpe.
Eski yılda olup bitenlerin tüm sorumlusu da zaten sadece geçen zaman. Oysa sonuna geldiğimiz bu yıl da güzel bir yılbaşı günü başlamamış mıydı?
Bu düşüncelerle çekmecemi düzeltirken geçen yılbaşı yazdığım bir dilek notuna rastladım. Muhtemelen okuduğum secret tarzı bir kitaptan etkilenmem sonucu kaleme almışım bu satırları, yazdığımı bile unutmuşum.
Ne de olsa istemek başarmanın yarısıdır diyerek yeni yılda neler beklediğimi uzun uzun, oldukça da ayrıntılı olarak yazmışım.
Tam 1 yıl önce yazdıklarımı okurken berbat geçtiğini zannettiğim yılda aslında listemdeki pek çok şeyi gerçekleştirdiğimi gözlerim dolarak fark ettim.
Hiç farkına bile varmadan pek çok maddenin üzerine bir çentik atmışım meğer.
Bu nedenle kimilerine çocukça görünecek olduğunu bilmeme rağmen bu sene yeni bir liste yapmaya karar verdim. Geçen seneki listemde yer alan ancak henüz gerçekleşmeyen birkaç dileği de ekleyeceğim mutlaka ve notum da geçen yıl için şükrederek başlayacak mutlaka.
Size de tavsiye ederim, bir liste yapın, yılsonunda okuduğunuzda siz de ne kadar çok şey başardığınıza, aslında ne kadar şanslı olduğunuza inanamayacaksınız.
Zira mutlu olmak sadece listedeki en büyük dileğinizin gerçekleşmesi değildir. Büyük ikramiyenizi tutturamasanız da tutturduğunuz minik ikramiyelerin toplamı aslında zaten büyüğe eşdeğerdedir.
Hepinize sağlıklı, huzur dolu, bereketli, bol kazançlı, sevgi, aşk dolu ve listenizdeki tüm dileklerinizi gerçekleştirdiğiniz güzel bir yıl dilerim. Yılbaşında başınızdan huninizi eksik etmeyin, bırakın içinizdeki çocukla deli eğlensinler doya doya. Mutlu yıllar.

3 yorum:

  1. merve basın sağolsun öncelikle
    yine kendine göre çok güzelbir yazı yazmışsın
    senin çok zeki olduğunu hep söylüyorum
    ben bunun ışıklarını sende görüyorum ondan
    söylüyorum
    2012 senin için sağlıklı ve mutlu geçsin
    bütün dileklerin gerçekleşsin
    Arif Vural
    05352015553

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yazmışsın içime umut serptin... Öncelikle başın sağ olsun.. Sayende düşündüm süreç süreç kendime kazandırdıklarımı, kaybettim zannederken başardıklarımı, Meğer kendimize inanmak bizi ne kadar güçlü kılıyormuş. Şükretmek, şükredecek ne çok şey yaşadık kim bilir farkına varmadan yaşamın kıyısında olduk..
    bende hemen yarın 31.12.2011 sabahı yazacağım hedeflerimi.. 2012.. sana sağlık , mutluluk, başarı, huzur, aşk getirsin.. ve bunlar sende çoğalsın.. sevdiklerin yanında olsun..yeni yılın kutlu olsun

    YanıtlaSil
  3. net, akıcı, yalın bir dille okuyana pozitif duyguları geçiren bir anlatım. Umarım 2012 yılı listene ünlü bir yazar olabilmek dileğini de yazmayı ihmal etmezsin. Okurken tebessümle gözlerimi yaşartığın için de ayrıca teşekkürler....

    YanıtlaSil