16 Şubat 2010 Salı

merhaba ben mervethemermaid


Ben internet kullanılan bir dünyaya doğmadım.Ortaokuldayken ilk kullandığım bilgisayarda sadece oyun oynuyorduk ve bu oyunlar o kadar basit tasarımlardı ki,aynı bilardo oyununu yeterince oynadığınızda topların hangi deliklere ,hangi sıralarla gideceğini ezberleyebiliyordunuz.

Sonra 1997 yılında evimize ilk internet bağlantılı bilgisayar girdi.Abimle kim kullanacak diye kavga ettik durduk aylarca.O zamanlar sohbet programı olarak mırc modaydı.
İnsanlar birbirlerini tanımak için önce a/s/l sorarlardı (age/sex/location)

O zaman internet bağlantıları da çevirmeliydi ve melodik seslerle bağlandığımızı, ama genellikle de bağlanamadığımızı fark ederdik.
Avukatlık stajımı yaparken büroda canımız sıkıldığında diğer büro ahalisi ile çok çalışıyor havalarında karşılıklı bilgisayarlarda sanal okey oynamışlığımız da çoktur.Taş çalmak mümkün olmadığı için gerçeğinin yerini tutmasa da idare ediyorduk işte. 

İnternet ve bilgisayar teknolojisi geliştikçe oyun oynamaktan farklı şeyler yapabileceğimizi de gördük. Öyle ki artık gazeteler kuponla ansiklopedi yerine Barbie’li dizüstü bilgisayar promosyonu yapıyorlar.

Maliye Bakanlığı’na Amerika’ya bizzat giderek ,devasa boyutlu ilk bilgisayarları getirmiş olan dedem bile, şu an internet ile anında görüntü konuşabilmemizi,aradığımızı google’da şak diye buluvermemizi,dahası bilgisayarları artık elimizde taşıyor olabilmemizi anlamakta güçlük çekiyor.

Her teknolojik gelişme gibi internet de kullanıcının onu nasıl kullandığına göre şekillenen bir hamurdur.Dinamitle otoyol için dağları da delebilirsiniz ,masum insanların hayatlarını da ellerinden alabilirsiniz.

Twitter kullanmadıkları halde twitter kullanıcılarını küçümseyen insanlara da bizlerin twitterı nasıl kullandığımızı anlatmak isterim.

Twitter ‘a anlık olarak ne düşündüğünüzü yazarsınız ve iletişimde olduğunuz insanlar sizin yazınıza cevap verir, sohbet başlar.Bu olabilecek en ortalama paylaşım şeklidir.
Twitter’ın özünü anlayabilenler ise birlikte hayatı paylaşırlar.

Örneğin evde hasta yatan,sınavlara hazırlanan,şehir dışında hatta yurtdışında olan,konuşma engeli olan belki dışarı çıkacak parası olmayan pek çok insan kendi evinde sadece bir internet bağlantısı aracılığıyla yeni dostlar ediniyor.Hep birlikteymişçesine diziler,yarışmalar,haberler izlenip üzerine sohbetler ediliyor.Bir gece randevulaşıp sanal fasıl yapılıyor birlikte aynı şarkıları dinleniyor.
Birinin bir derdi varsa anında çözüm üretiliyor.

En önemlisi normal hayatta sokakta yanımızdan geçip gidecek ve belki de hiç tanışmayacağımız insanlarla sinemada karşılaştığımızda sohbet ediyoruz.Hadi deyip ,çıkıp birlikte bir kahve içiyoruz ,40 yıl hatırımız olsun diye.

13 şubat cumartesi akşamı yine internette @emregurcan ve benim 2004 yılında kurduğumuz, Secret Party İstanbul ile sanal alemde edindiğimiz dostlukları gerçeğe çevirmek için bir parti organize ettik.Tüm iletişimi internet üzerinden gerçekleştirdik.Parti mekanının sahibi de twitter’da tanıştığımız bir dostumuz olan @NeslihanYargici oldu.

Ünlü ünsüz pek çok isim partiye katıldı,sohbet etti, party mühendisinin müzikleri ile dans edip eğlendi.İnternette konuştuğu ama hiç yüzyüze gelmediği insanlara partide bir merhaba diyenler ,şimdi gerçek hayatta da arkadaş oldular.

Partide @AskDoktoru’nun etrafındaki grup aşk acılarını anlatırken,Barbaros Şansal çevresinde oluşturduğu halkaya stand up show yapıyordu.Terastaki başka bir grup bir ara sohbeti öyle koyulaştırmıştı ki birbirlerine askerlik anılarını anlatmaya başlamışlardı. :)

Partiye katılmak için Dubai’den,Ankara’dan gelenler oldu.Son anda bir mazereti çıkıp gelemeyenler,tweetleri ve cep telefonları ile canlı bağlantılar yaptılar.Gecenin sonunda telefon numaraları alındı,yeniden buluşmak üzere planlar yapıldı.
Twittercılar olarak pişman değiliz,tweetlemeye ve Secret Partylerde eğlenmeye devam edeceğiz.Party fotolarını ve detayları merak edenler cumartesi günü @ElifD1 ile @sosyalem ‘i izlesinler.

Ben kim miyim?

Merhaba, ben @mervethemermaid ,belki şöyle tavana bakarsam hatırlarsınız
:)

1 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir yazı...Aynı dönemleri yaşamışız bilgisayar ve internet dünyasında...Özellikle mirc, asl muhabbeti ve çevrimiçi bağlantı sesi...Çok nostaljik oldu ve hüzünlendirdi beni...

    YanıtlaSil