8 Şubat 2010 Pazartesi

Secret Party İstanbul’u dinliyorum eyes half open


2004 yılında bir yaz gecesi Emre ve Merve kardeşler birkaç arkadaşlarıyla evde sıkıntıdan patlarken, biri hadi parti yapalım “dedi. Herkes cep telefonlarına sarıldı,ama kimi aradıysak ya Bodrum’daydı ya Antalya’da.
Evdekilerin bir sürü arkadaşı vardı ama Murphy Kanunları gereği ihtiyaç anında hiçbiri müsait değildi.
Ama bu onları yıldırmamalıydı. Emre “O zaman internetten parti yapmak isteyen insanlarla tanışalım” fikrini attı ortaya.
O zamanın popüler networking aracı yahoo groups’ta hemen bir grup sayfası açıldı.
Grubun amacı parti yapmaktı,partiler de İstanbul’da olacaktı.Ama düşünülmesi gereken önemli bir sorun vardı.Bu partiler benim,senin ve onun evlerimizde yapılacaktı ve internetten hiç tanımadığımız insanları davet etmeyi planlıyorduk.Her kapıyı çalanı evimize kabul edemezdik.O halde partiye sadece vereceğimiz şifreyi söyleyebilen davetliler katılabilmeliydi.Böylece Secret Party İstanbul bir gecede doğdu.
Herkes kendi arkadaş listesini davet etti önce, başlangıçta sadece 200-250 üyemiz vardı.
İlk partimizi 2004 yılında Bebek yokuşunda daha önce restaurant olarak kullanılan eski bir köşkte yaptık.Restaurant kapalıydı çünkü mutfağında kısa süre önce yangın çıkmıştı.İşletmecisi arkadaşımızdı,bir geceliğine anahtarları vermişti.İlk partinin konsepti maviydi,herkes ya mavi giyecek ya da en azından üzerinde mavi bir aksesuar bulunduracaktı.
O ilk gece yaklaşık 80 kişi maviler içinde çok keyifli bir gece geçirince devamı geldi.
Secret Party’lerin özellikleri de yavaş yavaş oluşmaya başladı.
Partileri para ödeyerek herkesin girebileceği mekanlarda yapmayacaktık.Cafeler,restaurantlar parti sırasında sadece bize ait olmadıkça parti mekanımız olamazdı.Bunun yanında evler,ofisler,depolar,garajlar,bir aikido salonu veya oda tiyatrosunda partileyebilirdik.
Çünkü parayla satın alınamayacak,aramakla bulunamayacak parti ve aktiviteleri küçük mutlu bir azınlığa sunmayı hedefliyorduk.
Herkes tiyatro izlemeye gidebilirdi,ama oyunun sonunda tiyatrocuların kostümlerini giyip sahnede doğaçlama yapmak, ardından fuayede partilemekse amaç ,o bizden sorulurdu :)
Sabah annelerimize anlatabileceğimiz partiler yapıyoruz .
Secret olan sadece partinin yapılacağı yerdir.Parti mekanını parti öncesi sadece davetliler öğrenebilir,verilen şifre ile içeri girebilir.Ertesi gün partide yaşananları gazetede okuyabilirsiniz ,çünkü biz sabah annelerimize anlatabileceğimiz partiler yapıyoruz.
Secret Party Istanbul genel olarak bir yaptığı konsepti bir daha tekrarlamamasıyla övünür.
Her ne kadar son 3 yıldır artık gelenekselleşen şekilde Kostümlü Cadılar Bayramı partisi düzenliyor olsak da 3 parti de farklı mekanlarda ,farklı müziklerle yapıldı.
Şu an 2000 civarında üyesi olan grubumuz Yahoo Goups’un yanı sıra Facebook ve Twitter üzerinden de haberleşmektedir.
Biz büyümeyen çocuklarız ve bunu da oyun olarak algılıyoruz. Her parti farklı bir oyun, dolayısıyla farklı bir konsepti ve farklı kuralları var.
Parti öncesi tüm üyelerimize o partinin kurallarını anlatıyoruz. Örneğin bir dress code varsa baştan ayağa beyaz giyinmek veya abiye giyinmek gibi, bunu önceden tüm gruba duyuruyoruz ve oyuna katılmak isteyenlerin bize başvurmalarını talep ediyoruz.
Alem Dergisi’nde özel haber olarak yayınlanan özel gece ismini verdiğimiz partimizde erkeklere takım elbise kadınlara ise abiye etek veya elbise zorunluluğu getirmemiz ve kadınların pantolon giymelerini yasaklamamız gibi.
Kimler davetli olabilir?Secret Party İstanbul üyesi olmak için belirli bir eğitim veya gelir seviyesinde olmanızın ya da belirli bir dinin mensubu olmanız veya herhangi bir siyasi görüşü destekliyor olmanızın önemi yoktur.Önemli olan koyduğumuz oyun kurallarına uymanız,mızıkçılık yapmamanız ve oyundan keyif almanızdır.Bir party yapılacağını haber aldığınızda katılmak için bize e-posta ile başvurmanız ve size gönderilecek cevabi e-postadaki talimatlara uymanız yeterlidir.

Secret Party İstanbul sadece party organize eden bir grup değildir. Yanı sıra birlikte tabu oynamak,çadırla kamp kurmak,atv safarisi,dağda bayırda trecking yapmak,müze gezmek,dvd izlemek gibi aktiviteler de yaparız.
Yemeğini kap gel gurme gecelerinde sushi yapmayı öğrenebilir, Acem pilavının, Kayseri Mantısının tadına bakarız.
Riva ve Polonezköy’deki pikniklerimizde “etçil hareket engellenemez” sloganlarıyla mangal yaparken 29 Ekim’de elimizde meşaleler Bağdat Caddesi’ndeki kortejde yerimizi alırız.
Bir üyemizin cenazesi için Sinagoga diğeri için camiye, partide tanışıp evlenen çiftin düğünü için taa Lüleburgaz’a gideriz. Bir yakınımıza kan lazım oldu mu hastaneye koşarız.

İçimizdeki çocuklar bazen büyür, gerçek çocuklara okul malzemesi ve bayramlık giysi alırız. Başbakanlık bizi bunun için gümüş madalya ile onurlandırınca gene çocuklar gibi şen oluruz.

Sabah Gazetesi’nde bizi anlatan başlık gibi; ortam sanal parti gerçektir. Biz internette tanışıp gerçek hayatta dost oluruz, aşık olur, birlikte iş yapar, birlikte çözüm üretir, birlikte eğleniriz.

13 Şubat Cumartesi gecesi özellikle twitter ve facebook kullanıcılarının sanal ortamdan çıkıp yüz yüze tanışıp kaynaşmalarını amaçlayan bir partimiz var.Yeri tabi ki şu an gizli.Bize davetiye için eposta atanlar Çarşamba günü şifrelerini ve mekanın yerini öğrenecekler.Ünlü,ünsüz tüm kullanıcılar katılabilir,ama maalesef mekanın kapasitesi ve oyunun kuralları nedeniyle kapıda adı olmayan ve şifreyi söyleyemeyenler içeri giremeyecekler. :)

Bir yerde birileri bir şekilde eğleniyorlar. Peki siz davetli misiniz?
İyi eğlenceler.
:)

Secret Party İstanbul

4 yorum:

  1. çok güzel projeler bunlar katılmak istiyorum inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. sızlerı cok kısa zamanda tanıdım ... supersınız golgedogan :D twıtter de

    YanıtlaSil
  3. MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON GERÇEKTEN. İÇERİSİNDE BULUNUP O HAVAYI SOLUMAK İSTERDİM GERÇEKTEN.

    YanıtlaSil
  4. secret party, bireyin kendine yakisani giymesi demektir..

    YanıtlaSil